Nesvakidašnji kvalitet*
  ZA SVAKODNEVNI UŽITAK 

  * single-origin kafa, pečena na solarnu energiju, bez upotrebe fosilnih goriva

  Mi smo Ray & Jules, simpatizeri dobrog društva i ljubitelji kafe, opsjednuti primjenjljivom tehnologijom. Volimo kafu; sporo pečenu (slow-roasted coffee), osunčanu, i sve to bez upotrebe fosilnih goriva. A Vi?

  Zrna visokog kvaliteta

  Zrna visokog kvaliteta

  Kroz pažljivu selekciju, biramo i saradjujemo direktno sa uzgajivačima kafe, kako Arabica tako i Robusta. Vrhunski ukus i humani radni uslovi - kada je to u pitanju, ne pravimo kompromis.

  Proces sporog pečenja

  Proces sporog pečenja

  Autentičnom recepturom 'sporog pečenja' dobijamo kafu bogatog i ujednačenog ukusa kao i karakterističnih aroma. Probajte i uvjerite se sami.

  Sunčana odiseja

  Sunčana odiseja

  Inovatori Ray & Jules prave prvi u svijetu pekač kafe na solarnu energiju; namijenjen svima: 3x efikasniji proizvodni proces, 100% izvornog i jedinstvenog ukusa.

  Radikalni inovator 2022

  Izuzetno smo ponosni što je naš trud prepoznat! Ray & Jules-u dodijeljena je nagrada Radical Innovator 2022, koja ukazuje na našu inovativnost i društveni podsticaj za pozitivne promjene.

  Pokret Radikalni Inovatori je osnovan po inicijativi Social Innovation Factory, Trends i Cera.

  Gert Linthout van Ray & Jules houdt de troffee van Radicale Vernieuwer vast
  Duurzame koffie proeven

  O nama:

  Svakodnevnim pečenjem kafe, emituje se 15 miliona tona CO2 širom svijeta. Svake godine. Ray & Jules mašta kako o humanom lancu proizvodnje kafe, tako i o procesu pečenja nezavisnom od fosilnih goriva. Upravo iz tog razloga, iznova smo osmislili proces pečenja i napravili prvi u svijetu, solarni pekač kafe.

  U toplini doma, na poslu ili za ponijeti, uživajmo zajedno u dobrobitima naše planete, šolju za šoljom, mijenjajući svijet na bolje.